"Tamo i ovde" na Trajbeki

Film Darka Lungulova "Tamo i ovde", premijerno prikazan na ovogodišnjemFEST-u, našao se u takmičarskom programu filmskog festivala "Trajbeka" (Tribeca)

Nakon što je zatvorio ovogodišnji FEST, ekipa filma "Tamo i ovde" u aprilu će se pokloniti i njujorškoj publici, na prestižnom filmskom festivalu "Trajbeka" (Tribeca). 

Film "Tamo i ovde" prvi je srpski film koji je uvršten u glavni takmičarski program ovog festivala u konkurenciji je sa još 11 filmova iz brojnih svetskih zemalja. "Tamo i ovde" će u Njujorku imati četiri projekcije. 

- Posle divne beogradske premijere na FEST-u, Njujork i "Trajbeka" su pravo mesto za nastavak života filma '"Tamo i ovde". Velika je stvar što je naš film ujedno i prvi srpski film u glavnom takmičarskom programu ovog festivala, posebno zato što je ove godine za taj program konkurisalo skoro 3.000 filmova, a takmiči se samo 12 ostvarenja. Nadam se da će njujorška publika odgovoriti makar približno kao i beogradska – čista srca i sa puno emocija - rekao je Lungulov.

Ova filmska priča prati i ukršta živote njujorškog saksofoniste i srpskog emigranta, povezujući njihove i sudbine njima dragih ljudi na relaciji Beograd-Njujork. Glumačku ekipu čine Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Feđa Stojanović, Goran Radaković, Jelena Mrđa, te glavni glumac filma Dejvid Torton.

Inače, Festival "Trajbeka" osnovali su slavni glumac Robert De Niro i Džejn Rozental i za samo nekoliko godina postao je jedan od najznačajnih festivala na svetu. Festival će trajati do 3. maja, a otvoriće ga novi film Vudija Alena "Whatever Works".

Pogledajte još