Počinje 46. Bitef

BEOGRAD, 11. septembra 2012. (Beta) - Beogradski internacionalni teatarski festival (Bitef) počinje u sredu, a do 22. septembra u glavnom festivalskom programuj biće prikazano šest predstava iz sveta, tri iz regiona i četiri domaća pozorišta.

Umetnički direktor i koselektor festivala Jovan Ćirilov rekao je agenciji Beta da će na festivalu biti prikazane predstave istinskih vrednosti, u kojima su prisutne glavne savremene pozorišne tendencije.

"Nastojali smo da izaberemo pre svega inostrane predstave na najvišem nivou, po britanskom principu 'Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari'. Znači, imamo prave stvari koje imaju istinske vrednosti", rekao je Ćirilov.

On je dodao da u festivalskom programu ne preovladjuje samo jedna pozorišna tendencija, već da će na festivalu biti prikazane predstave društveno angažovanog pozorišta, kao i postdramskog i neverbalnog teatra.

Ćirilov je rekao da su te dve tendencije veoma dobro zastupljene u 14 predstava koje će biti prikazane na festivalu, a iz festivalske selekcije, posebno je izdvojio predstavu Romea Kastelučija "The four seasons Restaurant" koja otvara Bitef.

Beogradski internacionalni teatarski festival biće održan 46. put od 12. do 22. septembra, pod sloganom "Izlet u istinu".

Pogledajte još