Najgora hrana za prvi sastanak

1. Špagete
Svi znamo scenu iz crtaća "Maza i Lunja", u kojoj kuce slučajno dohvate različite krajeve istog špageta, počnu da ga usisavaju, i njuškice im se spoje u "poljupcu". U stvarnosti, osim ako ste savladali veštinu elegantnog jedenja špageta, oni su krajnje nezgodni ako hoćete da se predstavite u dobrom svetlu.

2. Supa.
Supe su uglavnom zdrave, i ukusne su, i pravo je uživanje jesti ih. Većina ljudi, međutim, nije dovoljno vešta da to uradi elegantno, pa tu dolazi do srkanja (koje baš i neće učiniti da delujete privlačno), a ako ste nervozni (ništa neobično za prvi sastanak), postoji i mogućnost prosipanja iz kašike ili tanjira. I još, ako je supa vruća, može vam "procureti" nos, još jedan ne baš privlačan prizor za prvi sastanak.


3. Pasulj. Celuloza je zdrava, ali svi znamo koji je problem s pasuljem: nadimanje i gasovi. I to se dešava ne samo s pasuljem u domaćoj varijanti, nego i sa "fensi" meksičkim ili nekim drugim egzotičnim varijantama. Pored toga što vam nadimanje neće prijati, ti gasovi moraju i da izađu - da li želite da tome izložite osobu koju pokušavate da impresionirate?

4. Veoma začinjena hrana. Začinjena, egzotična hrana može da bude veoma interesantna, ali i da ima nezgodne propratne efekte. Ako je veoma ljuta, izazvaće znojenje (a moguće je da se zbog nervoze već znojite), plus vam i nos može "procureti". Prvi sastanak na kome se žestoko preznojavate i svaki čas brišete nos teško da bi se mogao nazvati romantičnim iskustvom. Pored toga, neki začini mogu imati čudne efekte; govorimo o potpuno legalnim supstancama, na koje se ljudima dešava da im "pukne film" i da se kasnije ničeg ne sećaju.

5. Restorani brze hrane. Osim ako ste tinejdžeri, pa su vam restorani brze hrane izuzetno zabavni i "kul" mesto za druženje, delovaćete jeftino ako nekog izvedete tamo. Naravno, kasnije u toku veze može vam biti zabavno i zanimljivo da nekada izađete na takvo mesto, ali za prvi sastanak, ako birate restoran, ipak bi bilo poželjno nešto bar malo elegantnije (zadimljena kafana u kojoj je glavno posluženje čorbast pasulj i teleća glava u škembetu nisu elegantnija mesta, i takvim izlaskom nikoga ne biste impresionirali).

Pogledajte još