Svi Nadzirači na dlanu!

Dočekajte premijeru filma "Nadzirači" (Watchmen) sasvim spremni! Upoznajte superheroje iz ovog filma!

Roršah
Sve ove stvari, ovaj horor i ludilo, on to privlači. Ovo je njegov svet. Mesto gde on živi...

U leto 1977. Kinov zakon je prošao, primoravajući sve američke maskirane zaštitnike da ostanu izvan zakona i da odu u penziju – sa jednim izuzetkom. Roršah će nastaviti da radi na njujorškim ulicama kako bi kažnjavao kriminalce i kradljivce. Rođen kao Volter Džej Kovač, odgajan od strane izopačene majke koja je radila kao prostitutka, Roršah je beskompromisan u suprotstavljanju kriminalu kada god ga otkrije, surovo uspostavljajući sopstvena moralna pravila u ovom svetu praznog morala. Roršahova istraga nas vodi u središte misterije koja okružuje smrt Komedijaša, i njegov dnevnik užasavajuće dokumentuje otkrića različitih dokaza koja vode put Nadziračevih ledenih zaključaka.

(old_image) Doktor Menhetn

Supermen postoji i on je Amerikanac.

U avgustu 1959. vladin naučnik dr Džon Osterman je ubijen u u nesreći u Gila Flets test bazi, dok je vodio istraživanja u oblasti atomske fizike. Nekoliko meseci kasnije, on se pojavljuje u formi Doktora Menhetna, bezvremenog, neuništivog super-bića, koje raste potpuno indiferentno prema blagodetima čovečanstva. Pojava Doktora Menhetna važan je okidač za alternativnu realnost u kojoj se nalaze Nadzirači, prateći njegovu intervenciju kojom je osigurao pobedu Amerikancima u ratu u Vijetnamu. I upravo je njegov nestanak u dobrovoljni egzil na planetu Mars bio pokretač serije događaja koji su doveli čovečanstvo na ivicu nuklearnog Armagedona.

(old_image) Noćna sova II

Noćna sova II, odnosno Den Drajberg, je među "Nadziračima" čovek za sve i za svakoga. On gaji krajnje romantičnu ideju o "maskiranim avanturama" i ta ideja ga ubeđuje da investira svoje nasledstvo, prateći stope originalne Noćne Sove, Holisa Mejsona. Primoran da ode u ranu penziju, Drajberg je postao slab i sentimentalan, oponašajući neke od ključnih tema Nadzirača – reminescenciju jednostavnije prošlosti i nemoć naspram neizvesnosti koju donosi budućnost. Noćna sova II i Roršah su nekada bili tim. Sada, uz misteriju koju treba razrešiti i razneženog duha zbog naklonosti koju mu pokazuje Lauri (Svilena utvara), Drajberg oživljava svoj "alter ego" i kreće u spasilačku misiju - da svog nekadašnjeg partnera izbavi iz zatvora.

(old_image) Svilena utvara II

Ćerka originalne Svilene utvare, Lori Jupiter ima mnogo više zajedničkog sa svojom majkom nego što uopšte mari da zna. Obe uživaju u slavi koju su im donele njihove avanture pod maskama, u pažnji fanova i saboraca u borbi protiv kriminala. (Takođe je veoma prijatna ironija u tome što njihovi kostimi mnogo više otkrivaju nego što skrivaju.) Svilena utvara je rođena u burnoj aferi između njene majke i Komedijaša, a upravo će propadanje njene veze sa Doktorom Menhetnom biti glavni razlog odluke da napusti zemlju. Takođe, kada sat bude otkucao pet do dvanaest, upravo će ona biti ta koja će morati da mu se pridruži na Marsu i da ga ubedi da se vrati.

(old_image) Ozimandias

Ne marim za to što sam najpametniji čovek na svetu. Samo bih želeo da to nije ovaj svet.

Genije, neverovatno zgodan i fizički izuzetan u svakom superljudskom refleksu i spretnosti, Ozimandias odnosno Adrijan Vejd je pravi dečko sa plakata superheroja. Kako god, penzionisao se iz kostimiranih borbi protiv kriminala, i izabrao da izgradi globalnu poslovnu imperiju. Danas, Vejd poseduje najpoznatije svetske brendove od parfema, dečijih crtaća i igračaka do kurseva za usavršavanje. Ovakve odluke Adrijana Vejda nastale su kada je počeo da ispituje iskrenost svoje kostimirane borbe i postavlja pitanje da li su Nadzirači zaista mogli da učine svet boljim mestom. Vejd sada stanuje u svojoj luksuznoj arktičkoj tvrđavi gde istražuje svoju novu opsesiju – futurologiju. U svetu koji je na ivici nuklearnog Armagedona, kako predviđamo i menjamo budućnost? Da li najpametniji čovek na svetu ima odgovor? I zašto neko uporno pokušava da ga ubije?

(old_image) Komedijaš

Edvard Blejk (Komedijaš) je oprezni vojni agent sa moćnom puškom i velikom cigarom u ustima. Poznat je po tome što su se njujorški dokovi otarasili organizovanog kriminala najviše njegovom zaslugom. Otac je Svilene utvare II. Njegovo mučno ubistvo biće uzavreli poziv Nadziračima da izađu na svetlost dana. Žuti "smajli", koji je glavno obeležje stripa “Nadzirači”, deo je njegovog kostima.

Beogradska premijera filma Zeka Snajdera (reditelj filma "300") zakazana je za 16. april.

Pogledajte još