Sednica prekinuta zbog prisustva neovlašćenih lica

NOVI SAD, 12. septembra 2012. (Beta) - Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je u sredu da je skupštinsko zasedanje prekinuto jer se u sali nalazilo oko 30 osoba koje nemaju pravo da učestvuju na sednici gradskog parlamenta.

Jerkov je novinarima kazala da su pojedine od tih osoba dobacivale i pretile odbornicima i dodala da je o tome obavestila policiju.

Te osobe, na zahtev skupštinskog obezbedjanja, nisu htele da napuste salu i predstavile su se kao obezbedjenje Miloša Vučevića, koji je predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke.

Jerkov je dodala da neće nastaviti sednicu dok god se ne obezbede uslovi za normalnan rad, odnosno dok je skupštinsko obezbedjenje ne obavesti da su neovlašćena lica napustila salu.

Šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević optužio je vladajuću koaliciju u Novom Sadu da pokušava da opstruira zasedanje, na čijem je dnevnom redu predlog za smenu gradske vlasti. On je najavio da će, u slučaju da sednica bude prekinuta, naprednjaci sa koalicionim partnerima održati sednicu i smeniti gradsku vlast.

Pogledajte još