DRI dobro saradjuje sa Odborom za finansije

BEOGRAD, 12. septembra 2012. (Beta) - Predsednik Saveta Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je u sredu da je DRI do sada imala dobru i konstruktivnu saradnju sa Odborom za finansije Skupštine Srbije i da očekuje da se to i nastaviti.

Sretenović je agenciji Beta pred početak okruglog stola o jačanju odnosa DRI i Odbora za finansije rekao da je DRI podnosila izveštaje, koje je Odbor razmatrao i upućivao Skupštini na izjašnjavanje.

"Naše preporuke koje su jako važne za korisnike budžetskih sredstava su usvajane od strane Odbora i mi smo ih kroz izveštaje obaveštvali o otklonjenim nepravilnostima i radu", rekao je Sretenović.

Prema njegovim rečima, DRI je spremna da prisustvuje sastancima svake sednice Odbora i da organizuje seminare i diskusije. "Izrada i usvajanje jasnog protokola za razmatranje izveštaja DRI pomoglo bi boljoj medjusobnoj pripremljenosti za sednice", rekao je Sretenović.

On je rekao da će na skupu biti predstavljena i iskustava Računskog suda Holandije, Odobra za finnasije Nemačke i Računskog suda Slovenije.

Pogledajte još