Suncokret čudesna biljka u šest poteza

Zdrave kosti

Semenke suncokreta su bogate magnezijumom, koji je najgolja garancija da će vaše kosti biti zdrave. Suncokret sprečava i grčeve mišića,a bogat je i bakrom koji obezbeđuje fleksibilnost kostiju i zglobova. Redovna upotreva semenki može sprečiti i pojavu artritisa.

Metabolizam

Suncokret je bogat i vitaminom B, koji obezbeđuje obnovu oštećenih ćelija i izgradnju novih ćelija. Suncokret takođe pospešuje metabolizam, tako što obezbeđuje energiju telu. Suncokret jača i imunitet, a preporučuje se i trudnicama.

(old_image)

Koža

Semenke suncokreta su obogaćene vitaminom E, koji je najbolji lek protiv starenja i najbolje sredstvo za obnovu kože. U suštini vitamin E, kako tvrde stručnjaci sprečava pojavu akni i još nekih kožnih oboljenja.

Holesterol

Suncokret je bogat mastima, koje mogu smanjiti nivo lošeg holesterola u telu. Na taj način sprečava i srčana oboljenja, preporučje se upotreba semenki suncokreta u prirodnom stanju,  kako bi se postigli najbolji rezultati.

Varenje

Suncokret je pun dijetalnih vlakana koja poboljšavaju probavu. Redovna upotreba suncokreta može sprečiti zatvor.

Zdravlje

Semenke su bogate i vitaminom C i antioksidansima, koji su moćni borci protiv slobodnih radikala. Smatra se da suncokret može sprečiti i prehladu .

Pogledajte još