Falkenštajner preuzeo upravljenje hotelom Stara planina

BEOGRAD, 12. septembra 2012. (Beta) - Italijansko-austrijska turističko hotelska grupacija Falkenštajner preuzela je u sredu na 15 godina upravljenje hotelom "Stara planina" na Jabučkom ravništu, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković.

On je na konferenciji za novinare kazao da se ta grupacija jedina javila na javni poziv za upravljanje hotelom u vlasništvu Srbije "Stara planina" koji je otvoren 25. decembra 2011. godine.

Prema rečima Petkovića, Falkenštajner u čijem sastavu posluje 32 hotela u šest zemalja je na sebe preuzeo i marketing i prodaju, koja u prvoj sezoni nije bila zadovoljavajuća.

"Ova grupacija će upravljanjem hotelom sa četiri zvezdice na knjaževačkoj strani Stare planine ispod Babinog zuba, u narednih 15 godina ostvarivati odredjenu naknadu, a biće i zarade za državu po odbitku tog njihovog zaradjenog dela", kazao je Petković.

On je naglasio da će Falkenštajner sa kapacitetima koje ima i bazom podataka svojih klijenata koji dolaze u njihove centre, ali i sa marketinškim znanjem, privući mnogo veći broj gostiju na Staru planinu.

Pogledajte još