Nastavljena sednica gradskog parlamenta o smeni Pavličića

NOVI SAD, 12. septembra 2012. (Beta) - Sednica Skupštine Novog Sada na kojoj opozicija traži smenjivanje gradonačelnika Igora Pavličića iz Demokratske stranke, nastavljena je u sredu uveče posle četvoročasovne pauze, a nastavak su obeležile protivrečne odluke.

Odbornici su velikom većinom glasova izglasali predlog da se glasa javno podizanjem ruke, iako su prethodno izglasali da se na glasa javno prozivkom poimenično svakog odbornika.

Kako su objasnili, odluka je promenjena nakon sastanka šefova odborničkih grupa u gradskom parlamentu.

Sednica gradske skupštine u sredu je tri puta prekidana. Obeležilo ju je jako puno polemika, oštrih diskusija i reklamiranja povrede poslovnika. Po nastavku sednice, atmosfera je promenjena i krenulo se na utvrdjivanje dnevnog reda.

Opozicione stranke u novosadskom parlamentu traže smenjivanje gradonačelnika Igora Pavličića i gradske vlasti predvodjene Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

Stranke i odborničke grupe okupljene oko Srpske napredne stranke potpisale su u prošli ponedeljak koalicioni sporazum koji podržava 42 odbornika, što je dovoljno za novu većinu u Skupštini Novog Sada, koja ima 78 mesta.

Pogledajte još