LOGIČNO: Dizajner iPhonea kupio kuću od 12,5 miliona evra

Jedan od najvećih kreativaca kompanije "Apple" - potpredsednik za industrijski dizajn Džonatan Ajv, koji je u maju dobio prestižnu titulu Sir, kupio je u San Francisku raskošnu kuću vrednu 12,5 miliona evra.

SAZNAJ: Da li će zarada od iPhone 5 doneti još neku lepu kuću Džonatanu Ajvu?

Iako se pričalo da će napustiti "Apple", Ajv je te glasine opovrgao kupivši kuću koja, pored ostalog, ima šest spavaćih soba i osam kupatila na najprestižnijoj lokaciji u Kaliforniji, piše "The Wall Street Journal".

Kada pogleda kroz jedan od prozora iz brojnih soba u svojoj novoj rezidenciji, Ajv će gledati na čuveni most Golden Gejt i ostrvo Alkatraz na kome se nalazio zatvor.

Koliko kriza potreza tržište nekretnina u SAD, najbolje potvrđuje činjenica da je ova kuća najpre koštala 20 miliona eura, a zatim je snižena na 13 miliona.

Ajv, koji je Britanac, završio je dizajn na Univerzitetu Nortumbrija, nakon čega se seli u SAD, gde 1992. godine počinje da radi za kompaniju "Apple". Da ga Džobs nije zaposlio, u formi kakvom ih sada znamo verovatno nikada ne bismo videli sledeće gedžete: iPhone, iPod i iPad.

(old_image)
Pogledajte još