Ovi beauty trikovi zaista deluju!

Tako je spavanje na jastučnicama od svile bolje za kožu i kosu jer svila ne upija vlagu i masnoću poput pamuka, zbog čega se na koži ređe pojavljuju bubuljice, a ni kosa se ne mrsi. Iako je pamuk prozračan, svila je još kvalitetnija u tom smislu, a višesatno ležanje na takvim jastučnicama svaki dan sigurno čini razliku, piše "24sata.hr".

Pletenica protiv pucanja kose

Zdrava kosa je nešto je o čemu većina žena sanja ali to nije lako postići. Želite li da sprečte lomljenje kose, pre spavanja ispletite pletenicu. Na taj način se kosa za vreme spavanja neće umrsiti, a samim tim ni lomiti. Ujutru takođe nećete imati problema sa raščešljavanjem, a imaćete lepe lokne.

Limun za nokte, pomorandža za laktove

Ako želite da na prirodan način omekšate zanoktice i izbelite nokte, upotrebite limun. Najpre ga isecite na pola i u njega "zarijte" nokte. Držite ih tako nekoliko minuta pa isperite. Za razliku od zanoktica, grubu kožu kolena i laktova omekšaće polovina pomorandže kojom treba da ih istrljate.

Pivo za sjajnu kosu

Ovaj trik znali su još i drevni Egipćani koji su pivom kosi vraćali volumen i sjaj. Hranjivi sastojci iz hmelja i ječma kosi pomažu podjednako kao i vitamin B, zbog čega ona postaje bujnija. Najpre treba oprati kosu šamponom koji inače koristite, pa je nakon toga treba isprati pivom. Ostavite da tako stoji par minuta pa je ponovno isperite. Kosa će biti zdravija, sjajnija i bujnija, a miris piva brzo će ispariti.

Pogledajte još