Ovo ne smete da radite na Facebooku!

FOTOGRAFIŠETE SVAKO SVOJE JELO
Sasvim je dovoljno što fotografije raznih egzotičnih, manje ili više, jela možete da vidite na stranicama novina, televiziji, zato nema potrebe, čak i ukoliko ste vrsna kuvarica, da opterećujete druge ljude vašim gurmanlukom, naročito ukoliko fotografišete sva ta jela fotoaparatom ili mobilnim telefonom loše rezolucije. Zovete nas na večeru? Super, to je sjajno, ali svaki drugi egzibicionistički razlog - zadržite za sebe.
SVAKIM UDISAJEM KISEONIKA KLIKNETE NA LAJK
Ako nekoga niste videli od srednje škole dobro razmislite koliko iskreno može biti "lajkovanje" svega što ta osoba postavi na svoj FB profil. Osnovni povod za fejzbuk članstvo bio bi da se povežete sa starim znancima, nekima koji žive daleko od vašeg grada, države i slično.
OSTAVLJATE LIČNE PORUKE NA ZIDU PRIJATELJA
Tome služi "inbox", nikoga ne zanima kad i gde pijete kafu, ko vam nedostaje i kada se vraća sa letovanja i gde ćete se sresti i.... Zid je za "srećan rođendan i slično" vrstu poruka, za sve ostalo sms je savršena opcija.

DETALJI IZ SEKSUALNOG ŽIVOTA
Ukoliko to nema veze sa vašom profesijom, ne postoji dovoljno dobar razlog koji bi opravdao "postove" seksualnog karaktera na vašem zidu. Šta mislite, hoće li vam šef dati povišicu kad vidi šta i kako volite da...
TAGUJETE DO BESVESTI
Postoji razlog zašto neki ljudi ne žele da budu "tagovani" na svakoj fotografiji koju objavite. Verovatno poneku od tih fotografija smatraju lošom, iz estetskih ili drugih razloga i nisu spremni da se njome ponose, stoga - ne silite i imajte poštovanja prema njihovim odlukama.
DOKUMENTUJETE SVE ŠTO RADITE
Da li često kada sretnete prijatelje, na njihovo učtivo pitanje - Šta ima novo? Odgovorite sa - Čekaj, zar nisi videla šta sam danas "postovala?!". Ako sve što vam se događa već postoji na vašem fejsbuk profilu, a svaka misao koja vam prođe kroz glavu, automatski biva objavljena - zaustavite se, odmah! Niko ne želi da zna sve o vama, bolje rečeno to može smatrati takozvanim nepotrebnim znanjem, obuzdajte svoju potrebu, jer ako vas ne gnjave, zašto biste vi to činili drugima.

OBJAVLJUJETE SLIKE DECE ILI KUĆNIH LJUBIMACA U NEOBIČNIM SITUACIJAMA
Zašto osećate potrebu da podelite fotografije ljubimaca ili dece, koji rade iste stvari kao i svi drugi. Jedu, spavaju, kupaju se. Ukoliko raspolažete fotografijama vaše još nerođene bebe koja đuska ili drugog biološkog fenomena, podelite ga, ali ovo smo videli milion puta i sad je stvarno dosta!

Izvor: portal Žena

Pogledajte još