O čemu muškarci mrze da razgovaraju?

Bilo da se radi o strahu od vezivanja ili nemogućnosti da se otvore svojim parnterkama, evo liste stvari koju je sastavio "Index portal" za koje je sigurno da muškarcima najčešće predstavljaju problem i ali da o tome ne vole da pričaju, da se konsultuju i traže pomoć:

Reći "volim te"

Ove dve reči nekima predstavljaju noćnu moru, ali ipak postoje oni koji ih redovno izgovaraju prerano. Naime, istraživanje koje je sprovedeno od strane "Personality and Social Psychology Journala" pokazalo je kako su upravo muškarci ti koji prvi izgovaraju te dve magične reči, ali samo zato što veruju da će njihova partnerka zbog toga pre pristati na seks. Oni koji nisu jaki na rečima, trude se da to pokažu delima - što znači mnogo više od pukih floskula.

Strah od vezivanja

Muškarci imaju probleme s čitanjem suptilnih znakova koje im žene pokazuju, pa često nisu svesni činjenice da je veza evoluirala. Ali postoje i oni koje službeno priznanje veze "guši" pa se zbog toga osećaju sputano, iako im se odnos u kojem jesu zapravo i sviđa. Zato će takva vrsta napraviti korak unazad u trenutku kad njihova veza izađe van njihovih sopstvenih granica komfora.

Strah da "ne zakaže" kad treba

To što muškarci često misle na seks, ne znači da su u sebe sto odsto sigurni i da se ne boje kako će se pokazati u krevetu. Ako je muškarac u bilo kojem trenutku zakazao u seksu, moguće je da njegovi strahovi počnu da se gomilaju, što može da dovede i do ozbiljnijih problema. Mnogi od njih će takođe radije izbegavati seksualne odnose nego što će otvoreno razgovarati sa svojom partnerkom o svojim strahova.

Kako biti monogaman

Sloboda, a pogotovo sloboda u pogledu odabira partnera za seks, kao i raznovrsnost definitivno su važniji muškom rodu nego ženskom. Mnogo oženjenih muškaraca, iako navodno vole svoje žene, imaju problem s varanjem. Većina prevara za sobom automatski povlači i "smrt" samog odnosa.

Depresija

Depresiju može imati svako, a pol ne igra apsolutno nikakvu ulogu u tome. Problem je taj što će muškarci vrlo retko progovoriti o svojim emocija nego žene, pa u takvim stanjima izbegavaju seks, premoreni su, a neki se okrenu i alkoholu.

Pogledajte još