Mrkić sa parlamentarcima CDU/CSU o integracijama u EU

BEOGRAD, 13. septembra 2012. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić razgovarao je u četvrtak u Beogradu sa predstavnicima poslaničke grupe CDU/CSU u parlamentu Nemačke o odnosima dve zemlje i procesu integracje Srbije u Evropsku uniju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, zamenik šefa poslaničke grupe Andreas Šokenhof i savetnik za spoljnu politiku Hans-Joakim Falenski preneli su Mrkiću stavove CDU/CSU koji se odnose na ispunjenje uslova za otvaranje pregovora Srbije sa EU, kao i da u tom smislu imaju ista očekivanja od nove Vlade Srbije.

Šokenhof i Falenski su, kako je saopšteno, posebno istakli podršku njihove poslaničke grupe i Bundestaga u procesu proširenja EU, kao i značaj uloge koji Srbija ima i u tom okviru.

Mrkić je ukazao na jasnu orijentaciju Srbije ka članstvu u toj organizaciji i informisao sagovornike o aktivnostima Vlade koje se odnose na ostvarenje svih kriterijuma neophodnih za otpočinjanje pregovora sa EU, uključujući i realizaciju svih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Pogledajte još