Šta nam piloti aviokompanija nikada neće reći

Bili zagovornici teorija zavere ili poptuni flegmatici s tim u vezi, nemoguće je da ste nikada niste upitali da li do nas stižu prave informacije o stvarima koje nam se dešavaju, u kojima učestvujemo i, uopšte, o svemu što nas okružuje. Naravno da ne - ponekad sa opravdanim razlogom, ponekad jer za tim i nema potrebe, ponekad bude tu i zato što "to tako nekom odgovara"...

Da li je ponekad zaista možda bolje živeti u neznanju i ne opterećivati se stvarima koje ne moramo da znamo, procenite sami iz priznanja jednog amričkog pilota koji je na jednom forumu iskreno odgovarao na znatiželjnja pitanja, prenosi "Business Insider".

Evo šta je napisao anonimni pilot o stvarima koje inače ne želie da govore putnicima:

-Nemojte da pijete kafuu. Voda koju dobijamo u avionu je jednostavno odvratna. U nju se stavljaju hemikalije kako bi se sprečilo da se u njoj razvijaju loše stvari, ali loš ukus ne dolazi od kafe, već od hemikalija...

- Ne znamo gde se nalazimo većinu vremena... (uglavnom je to šala)... Možemo vam reći koliko smo daleko od sledeće navigacijske tačke i gde se nalazimo u generalnom smislu, ali pored onog što možemo da vidimo kroz vetrobransko staklo, obično samo generalno znamo gde se nalazimo kad smo na maksimalnoj visini leta. Naravno, svi nosimo karte, ali neće baš svi od nas da otvore te karte i da putem njih prate trosatni let. (To se sve menja kad počne prilaz aerodromu. Snalaženje u prostoru tada je veoma važno).

- Stalno zaboravljamo da ugasimo signal za obavezno vezanje pojasa...

- Neki od nas nose pištolje. To je sigurno javno poznato, ali službenici Federal Flight Decka mogu da nose pištolje i u pilotsku kabinu. Puno protokola postoji kako bi se osigurala standardizacija u treningu, prikrivanju i upotrebi oružja.

To su samo neke stvari koje mogu da vam kažem, a ostalo.... Prijatan let!

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.