Gaskojn: Prošle godine srce mi je stalo tri puta

LONDON, 16. marta 2009. (Beta-Rojters) - Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Gaskojn otkrio je da mu je srce prestalo da radi nekoliko puta tokom prošlogodišnjeg lečenja od depresije i alkoholizma i priznao da je u više navrata bio blizu samoubistva.

Gaskojn, koji će u maju napuniti 42 godine, rekao je u intervjuu za televiziju "Skaj" da je prošle godine bio bliži smrti nego što je javnost u Velikoj Britaniji mogla da pretpostavi.

"Nekoliko puta mi je srce stalo. Pokušao sam i par puta da izvršim samoubistvo, to je, kako neki kažu, najlakši izlaz iz svega... Probao sam da se udavim u kadi, da uzmem preveliku dozu lekova, naravno, sve uz velike količine alkohola. Bilo mi je dosta svega", rekao je Gaskojn.

Bivši fudbaler Njukasla, Totenhema i Lacija priznao je i da je jednom prilikom pozvao sestru, pre nego što je pokušao da se ubije u kadi.

"Pozvao sam je da joj kažem da idem da se okupam, ali mislim da je mogla da shvati o čemu se radi. Rekao sam joj: 'Evo me u kadi, ali znaj da ću te uvek voleti'. Ko zna, možda je to bio moj poziv upomoć, ali ne razmišljam više o tome", rekao je Gaskojn.

On je dodao da ga je tom prilikom od smrti spasila intervencija policije.

"Ležao sam u kadi i spremao se da se ubijem, a onda su u moj stan uleteli policajci. Njih šestorica su me izvukla iz kade", kazao je Gaskojn, koji je na intervjuu došao sa ocem, sestrom i dvojicom sestrića.

Bivši engleski reprezentativac trenutno se leči u klinici koju je osnovao bivši kapiten Arsenala Toni Adams, koji je tokom igračke karijere takođe imao problema sa alkoholizmom.

Pol Gaskojn je za reprezentaciju debitovao 1988, a tokom desetogodišnje karijere u nacionalnom timu odigrao je 57 utakmica.

Pogledajte još