Prodidži nastupio u Beogradu pred 20.000 posetilaca

Svoj nastup pred publikom na Kalemegdanskoj tvrdjavi tročlani sastav počeo je pesmom "Vorlds on fajr" (World's on fire), a ređali su se hitovi "Pojzon" (Poison), "Vudu pipl" (Voodoo people), "Voriors dens" (Warrior's dance).

Prodidži, koji peti put nastupa u Srbiji, predstavio je i pesme sa najnovijeg albuma "How to Steal a Jetfighter", ali su najveće oduševljenje izazvali stariji hitovi.

Pogledajte fotogaleriju sa koncerta Prodidžija na Kalemegdanu

Uz zvuke pesme "Bret" (Breathe) i "Fajerstarter" (Firestarter) publika je neumorno skakala i uživala u elektro žurci koja je trajala oko sat i po.

U jednom trenutku članovi benda zatražili su od publike da čučne. Više od 20 000 čučnulo je i na njihov znak skočilo, što je, naravno, izazvalo euforiju.

Roditelji s decom, pankeri i metalci, klaberi, stranci, mlađi i stariji - svi toliko različiti, a opet te večeri na Kalemegdanu povezani ljubavlju prema ovom velikom bendu.

Nema sumnje, Prodigy u Srbiji je uvek pun pogodak.

Pre Prodidžija nastupili su Dram end bejs di-džej "Zane lowe", domaća postava "Sajsi MC", a sestre Rašić, Ivana i Tijana, praćene odličnim Damjanom Eltekom potvrdile su da spadaju u sam vrh srpskog hip hipa.

Posle Prodidžija nastupio je američki dab step di-džej Skrilleks, a festival su zatvorili di-dzej Fid Mi (Feed Me) i duo "Dovlaman i Pips".

Voriors dens je 2009. godine održan u Tokiju, a 2010. u Londonu.

Pogledajte još