NDNV najavilo tužbe zbog laži o donacijama

NOVI SAD, 16. septembra 2012. (Beta) - Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najavilo je u nedelju da će podneti tužbe protiv više internetskih portala zbog netačnih i zlonamernih navoda o količini sredstava koje je to udruženje primilo od inostranih donatora.

"Autorima tih članaka nekako se 'omaklo' pa su umesto 29.800 američkih dolara, koliko je NDNV dobio za programske aktivnosti tokom 2011. godine od američke fondacije NED, oni napisali 289.800. Jedna osmica više ili manje, kao da je to važno!", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi ovo novinarsko udruženje volelo da su ti "dobronamerni novinari" u pravu i da zaista raspolaže s tako velikim sredstvima za realizaciju programa koji su važni za razvoj medijskih sloboda i za demokratizaciju društva.

"Ali, šta drugo očekivati od istih onih portala koji objavljuju tekstove o svetskim zaverama, kao i spiskove 'nepoćudnih umetnika, i to iz pera nekakvih pomoćnika nekakvih ministara", naveo je NDNV.

To udruženje ocenilo je da se našlo na oštrici napada pojedinih internet portala jer se rad NDNV-a zasniva i na kritici kleronacionalističke politike, koja je dovela do "ljudskog, moralnog, ekonomskog i svakog drugog sunovrata Srbije, a pre svega do smrti desetina hiljada i miliona unesrećenih na prostorima bivše Jugoslavije".

Pogledajte još