Kuku, prasići mi pojedoše mobilni!

"Nisam se javljao na pozive jer su mi prasići pojeli mobilni telefon", "ja uplatim novac za ratu, ali mi to žena odmah podigne na bankomatu"... samo su neki od izgovora za ne plaćanje rata za kredite, piše list "24 sata".

"Imam 1.300 koka nosilja, a samo 39 jaja, platiću vam kad počnu da nose", "Duguju i meni, kad ja naplatim, platiću dug", "Kriza je, nemam odakle da platim", ili "Knjigovođa mi je prehlađen, pa nije imao ko da plati"...

- Na to nemamo šta da im kažemo. Ne ostaje nam ništa drugo nego da aktiviramo menicu, hipoteku, žiranta ili administrativnu zabranu na deo plate koji je u visini rate za kredit - kaže jedan od bankara i dodaje da velika većina zaduženih građana odlično sarađuje - piše list "24 sata".

Prema njegovim rečima, najviše izgovora imaju oni koji su uzeli kredit u špekulativne svrhe, pa im se taj posao izjalovio, a oni su u međuvremenu novac potrošili. Onda se uzdaju u spor pravni sistem i odugovlače. Ali, kako kaže, kamata im tada raste i dug se uvećava, pa bude i tri puta veći jer su izbegavali kontakt s bankom.

Pogledajte još