Mladi dizajneri u "O3onu"

Mladi dizajneri u “O3onu”
Od 22. do 27. aprila

U galeriji ”O3on” otvorena je izložba radova mladih dizajnera koji će od 22. do 27. aprila učestvovati na najvećem svetskom sajmu nameštaja u Milanu u okviru ”Salone Satellite” – delu rezervisanom za talente.

Milanski sajam nameštaja izabran je kao lokacija za premijerno predstavljanje srpskog dizajnerskog talenta, zato što se smatra najposećenijom i najznačajnijom internacionalnom manifestacijom iz oblasti industrijskog dizajna, dizajna upotrebnih predmeta, industrije nameštaja, rasvete i enterijerske opreme.

Postavka u ”O3onu” je premijerno predstavljanje projekta ”Young Serbian Designers” i nastavak je ”Ghost Projecta”, godišnje smotre domaćih talenata iz oblasti industrijskog dizajna.

“Young Serbian Designers“ (YSD) je naziv prvog nacionalnog nastupa Srbije na nekoj od relevantnih međunarodnih manifestacija posvećenih dizajnu. Projekat prve strateške promocije nove srpske dizajn scene na sajmu nameštaja u Milanu u aprilu 2009. godine, iniciran je od strane kulturne organizacije “Mikser“ i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Na konkurs YSD prijavilo se 148 mladih autora. Mikserov stručni žiri, kojim je predsedavao renomirani svetski dizajner Konstantin Grčić, odabrao je 10 izuzetno kvalitetnih projekata za predstavljanje u Milanu.

Izložba izabranih radova u galeriji “O3one” traje od 16. do 22. marta.

K.M.