Grad Zrenjanin dodeliće stan Ivanu Lenđeru

ZRENJANIN, 17. marta 2009. (Beta) - Čelnici grada Zrenjanina odlučili su da srpskom plivačkom reprezentativcu Ivanu Lenđeru poklone stan od 42 metara kvadratnih.

"To je stan koji je u vlasništvu grada, nedavno je adaptiran i nalazi se u blizini zrenjaninske Očne bolnice, a Lenđer će moći da ga koristi čim se reše još neke administrativne pojedinosti", kazao je član Gradskog veća Zdravko Deurić.

U Pokretu Ravnopravnost, čiji je Deurić član, navode da je takva odluka doneta jer je i pored ponuda da svoju karijeru nastavi u Beogradu, Novom Sadu i inostranstvu Lenđer odlučio da ostane u Zrenjaninu.

Oni smatraju da je vrlo važno da grad podrži svoje najbolje pojedince i da ih podstiče da svoj talenat i mogućnosti razvijaju u Zrenjaninu doprinoseći tako ugledu svog grada u zemlji i inostranstvu.

Lenđer je prošle godine na juniorskom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojio zlatne medalje u trkama na 50 i 100 metara delfin stilom. Na juniorskom Svetskom prvenstvu u Montereju osvojio je srebrne medalje u te dve discipline. Učestvovao je i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Pogledajte još