Vozača autobusa pogodila stena, putnik preuzeo kontrolu

Prema pisanju "Novosti" na autobus se, u punoj brzini, sa brda sručila stena koja je direktno pogodila vozača Seada Zećirovića. Iako teško povređen, poslednjim atomima snage, on se 50 metara borio da zaustavi autobus, kada se onesvestio i srušio.

Kada je autobus bio na ivici provalije, na vozačevo sedište bacio se hrabri putnik Srđa Stolić, koji je u poslednjim sekundama vratio autobus na kolovoz, a potom uspeo da ga ukoči i zustavi. Svi putnici prošli su bez povreda, a teško povređeni vozač Zećirović prebačen je u nišku bolnicu, gde je operisan i posle duže borbe za život, uspešno se oporavlja.

"Bila sam u drugom od tri autobusa koja su vozila naše turiste, mahom iz Beograda i Novog Sada, videla sam kako na autobus koji je vozilo Zećirović najpre pada velika stena, a potom "šeta" po putu. Kasnije sam saznala kako su se hrabro borili vozač Zećirović i spasilac Srđo Stolić, divni momak - difovac iz Novog Sada. Da nije bilo njihove hrabrosti i prisebnosti, autobus bi se suravo u kanjon Nišave, o posledicama ne smem ni da razmišljam", direktorke "Znak-travela" Nerka Biberović i naglašava da će "Znak-travel", čim se Zećirović oporavi, u Novi Pazar pozvati sve putnike, da zajednički proslave srećni ishod.

Pogledajte još