GPS cipela koja vas vodi kući

GPS cipele kreirao je britanski dizajner Dominik Vilkoks (Dominic Wilcox) i nazvao ih je "No Place Like Home GPS Shoes". Programirane su tako da vas odvedu kući bez obzira gde se nalazite u svetu.

Vilkoks je bio inspirisan pričom "Čarobnjak iz Oza" i glavnom junakinjom Doroti, koja se upušta u potragu kako bi pronašla put do kuće nakon što se našla u zemlji Oza, odnosno u zemlji mašte i čuda.

"Razmišljao sam o filmu i kako Doroti klikne cipelicama kako bi se vratila kući", piše Vilkoks na svojoj službenoj internet stranici. Reč je o funkcionalnom prototipu, jer ovaj par muških cipela u levoj peti ima ugrađen GPS prijemnik, a za njegovo aktiviranje dovoljno je jednostavno kliknuti petama.

(old_image)

Korisnici moraju da učitaju metalnu destinaciju u ove cipele putem kartografskog softevera i USB kabla, a zatim treba aktivirati GPS. Svaki vrh cipele ima red od nekoliko LED lampica koje svetle, na desnoj cipeli očitava se koliko daleko korisnik treba da ide, dok kružni indikator na levoj cipeli pokazuje smer u kom treba da se krečete.

Da li biste nosili ovakve cipele? Na primer, idealne su ako zaglavite negde u gradu uz koje pivo previše i vraćate se kući kasno pešice. Ne brinite se više. Ove cipele će vas same odvesti do kuće.

Koliko puta ste u životu imali situaciju u kojoj bi jedino rešenje mogla biti ovakva cipela?

Pogledajte još