Deset godina bez Magi

Tim povodom, sutra će (20 h), u velikoj sali Doma omladine Beograda, biti izveden scenski prikaz knjige "Sećanja O. Sećanja" njene prijateljice Lidije Nikolić, a besplatne propusnice se mogu preuzeti na info pultu u holu DOB-a od 16 do 20 h.

Knjiga je doživela veliku popularnost u kratkom vremenskom roku, o čemu svedoči i drugo, dopunjeno izdanje, nakon što je, na osnovu ankete "Politike", proglašena za knjigu godine. Događaj u DOB-u je prilika da se fanovi EKV-a i poštovaoci multitalentovane, umetničke duše još jednom okupe i iskažu poštovanje voljenoj Magi.

Margita Stefanović je rođena 1959. godine, članica EKV-a je bila od 1982. do kraja (1994.). Pisala je muziku i za pozorišne predstave, televiziju, radila kao producent i gostovala na albumima mnogih drugih ex-yu muzičara. Po raspadu EKV-a osnovala je sastave "Kurajberi" i "EQV", krajem devedesetih njena muzička aktivnost je slabila. Poslednje godine života provela je u beogradskom Centru za smeštaj beskućnika, a preminula je na Infektivnoj klinici. Uzrok smrti nije zvanično objavljen, ali se pretpostavlja da je umrla od posledica dugogodišnjeg korišćenja droge.

Pogledajte još