Investiranje u odbrambene tehnologije strateski cilj

BEOGRAD, 18. septembra 2012. (Beta) - Na beogradskom Vojnotehničkom institutu (VTI) u utorak je otvoren najveći stručni skup iz oblasti odbrambenih tehnologija u Srbiji "OTEH 2012" koji je okupio 402 učesnika iz 16 zemalja.

Skup u funkciji unapredjenja naučno istraživačke delatnosti otvorio je ministar odbrane Aleksandar Vučić koji je ukazao da je "investiranje u razvoj odbrambenih tehnologija, koje bi potom mogle imati i civilnu primenu, strateški interes Srbije, jer se time jačaju ukupni privredni potencijali države".

"Te investicije će direktno uticati na intenziviranje ekonomskog razvoja, rast izvoza, na produbljivanje znanja i proizvodnih potencijala, jačanje industrijske tehnološke baze i oživljavanje avio, mašinske, elektro ... industrije", kazao je ministar.

Vučić je podsetio da je VTI - organizator skupa, jedna od najznačajnijih naučnoistraživačkih institucija u Srbiji u kojoj je u poslednjih šest decenija razvijano naoružanje domaće vojske i dizajnirano više od 1.300 različitih vrsta oružja.

Pogledajte još