Odbor potvrdio ostavke zbog nespojivosti funkcija

BEOGRAD, 18. septembra 2012. (Beta) - Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanje Skupštine Srbije potvrdio je u utorak ostavke četiri poslanika Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije koji su ih podneli zbog nespojivosti funkcija.

Odbor je parlamnetu predložio da konstatuje ostavke poslanika SNS-a Zorana Mašića i Milosava Miličkovića, kao i poslanika URS Boška Ničića i Nebojše Zdravkovića.

Mašić je ostavku podneo 4. septembra na mesto poslanika budući da je imenovan na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Miličković 14. septembra jer je izabran za predsednika beogradske opštine Rakovica.

Ničić, koji je i gradonačelnik Zaječara, ostavku na poslanički mandat podneo je 5. septembra pošto je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak zbog kršenja Zakona o Agenciji, jer kao poslanik nije ispunio zakonsku obavezu da u roku od tri dana od stupanja na funkciju gradonačelnika Zaječara Agenciji podnese zahtev za davanje saglasnosti za obavljanje druge funkcije.

Pogledajte još