Komtrejd otvorio novi softverski centar u Ljubljani

LJUBLJANA, 18. septembra 2012. (Beta) - Informatička kompanija Komtrejd otvorila je u utorak u Ljubljani novi razvojni softverski centar, u kojem se nalazi najveći regionalni "klaud" sa više od 1.000 virtuelnih servera.

"Uprkos najvećoj ekonomskoj krizi koja je pogodila ovu planetu, sada mogu sigurno da kažem da je investicija Komtrejda u Sloveniji opravdala očekivanja. Uspeli smo da izgradimo jedan od najvećih i najmodernijih softverskih centara u ovom delu Evrope", rekao je predsednik te kompanije Veselin Jevrosimović na ceremoniji otvaranja poslovnog centra, koji se nalazi se u Feliks poslovnom centru u Ljubljani.

Komtrejd je u Sloveniji kupio 2008. godine Hermes soft lab i pored novog softverskog centra u toj zemlji ima i tri poslovnice - u Ljubljani, u Mariboru i Novoj Gorici.

Prema rečima Jevrosimovića, Komtrejd je najveći izvoznik softvera u Sloveniji i do sada je izvezao programe u vrednosti od 550 miliona dolara.

Vlasnik Komtrejda je istakao da je ta informatička kompanija od lokalne srpske prvo postala regionalna, a sada i svetska kompanija za čija su rešenja interesuju i koriste ih najveće svetske kompanije.

Te kompanije, kao što su IBM, HP, Bali (Baly) Telekom Austrija grupa, SAP, Simobil, Itron, su nam u poslednje tri godine postali i poslovni partneri, rekao je Jevrosimović.

Ambasador Srbije u Ljubljani Aleksandar Radovanović je ocenio je da je veoma važno da se Komtrejd nalazi u Sloveniji i istakao da je poslovanje te firme iz Srbije u Sloveniji pokazatelj razvoja regionalne ekonomske saradnje.

Pogledajte još