Mrkić razgovarao s predstavnicom OEBS-a za slobodu medija

BEOGRAD, 18. septembra 2012. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić sastao se u utorak s predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović koja je izrazila spremnost da u okviru svojih ingerencija pruži doprinos tokom predsedavanja Srbije tom organizacijom 2015, saopštilo je ministarstvo.

Dunja Mijatović je kao posebno značajna pitanja navela dekriminalizaciju klevete, nerešena ubistva novinara i nasilja prema novinarima i "odala priznanje jasno izraženom stavu Vlade Srbije prema rešavanju ovih pitanja", navodi se u saopštenju.

Ona je informisala Mrkića o očekivanjima od predstojeće Druge konferencije o slobodi medija u regionu jugoistočne Evrope, koja će biti održana u Beogradu 20. i 21. septembra u organizaciji Kancelarije predstavnika OEBS-a za slobodu medija i Misije OEBS u Srbiji.

Mrkić je ocenio da Dunja Mijatović "svojim delovanjem značajno doprinosi razvoju i demokratizaciji medija u Srbiji i konsolidaciji pluralizma izražavanja i odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Predstavnica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju za slobodu medija Dunja Mijatović boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Pogledajte još