Mere vlade pretpostavka za održivost finansija u 2013.

BEOGRAD, 18. septembra 2012. (Beta) - Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić rekao je danas da su predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta i mere vlade stvaranje pretpostavke za održivost javnih finansija u 2013. u cilju smanjenja budžetskog deficita na 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

"Rebalans budžeta je pokazatelj i slika zatečenog stanja u budžetu, dakle, prazna kasa i obaveze koje je neophodno ispuniti. To je zateklo Vladu Srbije", rekao je Ilić novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da niko ne može u potpunosti da bude zadovoljan rebalansom ovogodišnjeg budžeta koji je kako je naveo, "korak dalje od ivice provalije na kojoj se Srbija nalazi".

Ilić je ocenio da će rebalans budžeta pomoći da se preživi ova godina, i da će naredne godine Srbija imati stabilno finansiranje države.

Prema njegovim rečima, nova Vlada Srbije nije mogla da izbegne obaveze koje je preuzela prethodna vlada, navodeći subvencije poljoprivrednicima, obaveze prema nezaposlenima i kompaniji "Fijat".

Pogledajte još