Kad se babe pobiju zbog unuka - puca lobanja

Požarevačka policija privela je Radmilu C. (87) iz Poljane, zbog sumnje da je nanela teške telesne povrede komšinici Veri P. (85), naprsline lobanje, zbog čega je ona prebačena u beogradski Urgentni centar, pišu Novosti.

Nemoj baki da vređaš unika, inače:
Posle tuče jednoj naprsla lobanja, druga privedena u policiju

Ovaj neobično žestog obračun, s obzirom na starost i pol aktera tuče - žene u devetoj deceniji života, dogodio se kada je Vera došla u Radmilino dvorište, kako bi od njenog unuka kupila mleko, što je već duže vreme redovno činila. U tom trenutku, iz kuće je izašla Radmila i počela da prebacuje Veri što njenog unuka ogovara po selu. Tada je između njih dve izbila svađa, u kojoj su one razmenile uvrede, a potom nasrnule jedna na drugu, čupajući se za kosu i udarajući rukama i nogama.

- U jednom trenutku, starijoj Radmili ispale su naočare na zemlju, zbog čega se sagnula da ih podigne. To je mlađa Vera iskoristila i udarila je nekoliko puta nogom u glavu. Međutim, iako obnevidela, Radmila je uspela da otme štap od Vere, koji je ova koristila pri hodanju, i njime ju je iz sve snage nekoliko puta udarila po glavi i telu. Od siline udaraca, Vera je, sva krvava, pala onesvešćena na zemlju - piše list koji se poziva na detalje iz istrage.

Zavađene starice razdvojile su komšije, koje su dotrčale nakon što su čule krike i zapomaganja. Tek sutradan, pošto se Vera ukućanima žalila na neprestane jake glavobolje, oni su je odvezli u požarevačku Opštu bolnicu, gde su joj konstatovane teške telesne povrede.

Ustanovljeno je da je Veri naprsla lobanja, koja se na nekim mestima usled udaraca odvojila po šavovima. Nakon ukazane prve pomoći, zbog težine povreda, lekari su Veru uputili u beogradski Urgentni centar na dalje lečenje.

Policija je nakon toga privela Radmilu C, zbog sumnje da je izvršila krivično delo nanošenje teških telesnih povreda. Posle saslušanja, ona je puštena kući, da se brani sa slobode.

Pogledajte još