Ljubica Gojgić: Selebriti je Milena Dravić, sve ostalo je čisto foliranje!

Koliko vam znači nagrada "Izuzetnim ženama Srbije 2012 – Women of The Year 2012"?

Ne mogu da budem lažno skromna, meni svako priznanje znači. Priznanja su na neki način iskazivanja poštovanja za one sate i sate predane posvećenosti poslu.

Samo ove godine ste dobili nekoliko nagrada, koliko se ova razlikuje od drugih?

Nagrade su obeležile ovu moju jubilarnu 20. godinu rada. Ova nagrada mi veoma znači jer ja pripadam svetu koji se zove surova informativa . Ovo je drugi svet, ovo su druge teme, drugi pristup novinarstvu. Ja nikada nisam radila sa novinama kao što je "The MEN "i polaskana sam što ljudi koji to čitaju smatraju da treba nagraditi surovu informativu.

Deo ste, kako kažete, surove informative, kako gledate na nove trendove u novinarstvu?

Nekada im beskrajno zavidim na šarenilu tema kojima mogu da se bave, tim divnim iskoracima ka svetu koji u takvoj vrsti novinarstva mogu da se naprave. Ja sam inače pasionirani čitalac magazina , Čitam sve što mi padne pod ruku.

Da imate priliku da vodite neku emisiju zabavnog tipa, koja bi to bila?
Mislim da bih dobro radila putopise.

Da li vam se uprkos strogoj formi, dogodila neka duhovita situacija u radu?

Kada sam izveštavala uživo iz Haškog tribunala, a Hag je poznat po lošem vremenu i jakom vetru, ekipa je podigla jedan mali šator. Dunuo je vetar i ceo šator se sručio meni na glavu. Sreću nisam slabašna žena, tako da sam pokupila najlon i držeći u ruci tu konstrukciju dovršila celo uključenje , odjavila se iz programa i tek onda smo umrli od smeha.

Kako ste provodili slobodno vreme dok ste pripremali za izvešavanje u Hagu?

Hag je divan i taj period mog života je bio ispunjen druženjem sa različitim ljudima, uživanjem na čistom vazduhu u jednom predivnom gradu i u besomučnoj vožnji bicikla. Hag je idelan za bicikliste a ja jesam biciklista. Jedino mi je žao što nisam sebi ispunila želju i naučila da vozim rolere.

Šta vam je donelo novinarstvo?

Ovaj posao mi je doneo jedan život koji ne bih vodila da sam bila zaposlene u banci ili u nekoj drugoj firmi. Doneo mi je mogućunost da razvijem svoj karakter. Ja sam uvek vodlila debetu, od rođenja sam kako se u mom kraju užičkom kaže Jezičara. Ovo je idelan posao gde mogu da debatujem, da oštrim svoj mozak jer ulazite u polemike sa pametnim ljudima, gde ne morate da skrivate šta mislite i možete svakog sve da pitate.

Da li sebe doživljate kao selebiti?

Ne, ja se vozim 17-com na posao a 83 sa posla. Previše je preteciozno u novinarstvu onom kakvo je u Srbiji govoriti o selebritiju. Selebriti je Milena Dravić sve ostalo je čisto foliranje.

Pogledajte još