Luis Figo istegao butni mišić

GELZENKIRHEN, 1. jula 2006. (Beta-AP) - Fudbaler Portugala Luis Figo istegao je butni mišić u pobedi protiv Engleske i ima samo četiri dana da se oporavi kako bi igrao u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Francuske.
Figo je napustio četvrtfinalni meč protiv Engleske četiri minuta pre kraja regularnog dela, a pobednik je odlučen nakon boljeg izvođenja penala.
Meč je odigran sa zatvorenim krovom stadiona u Gelzenkrihenu, zbog čega je vazduh bio ustajao a uslovi za igru veoma teški.
"Bilo je veoma vlažno i toplo i zato je bilo veoma teško za igru", kazao je kapiten Portugala nakon 125. meča za reprezentaciju.
I Kristijano Ronaldo, koji je postigao odlučujući gol iz penala za prolazak u polufinale, takođe se požalio na staru povredu butine i dodao da je zbog toga pružio slabiju partiju u produžetku.
"Moraćemo da učinimo sve što je moguće da nam se na vreme vrate povređeni igrači poput Figa i Ronalda, ali ćemo morati i da radimo na povećanju samopouzdanja", kazao je posle meča selektor Portugala Felipe Skolari.
Dobra vest za Skolarija je da se Koštinja i Deko vraćaju u tim.

Pogledajte još