Kafe restoran Novak

Novi Beograd je od decembra bogatiji za još jedan restoran čije će vas ime sigurno zaintrigirati da odete i pogledate kome pripada. Već kada kročite u restoran neće vam biti problem da pogodite o kome je reč. Teniski mečevi koji se neprestano vrte na nekoliko LCD televizora i stakleni stub ispunjen mnoštvom teniskih loptica, govore samo jedno - u pitanju je Novak Đokovic.

Glavni "krivac" za izgled enterijera je ekipa arhitektonske firme "Kolombo and Bo", koja je uspela da spoji moderno, jednostavno i funkcionalno. Restoran je podeljen na dva dela, restoranski i kafe deo, mada će vam ljubazno osoblje izaći u susret i uslužiti vas gde god želite.

Kuhinja restorana predstavlja spoj argetinske, italijanske, španske i kuhinja mnogih drugih zemalja u jednu moderno, brižljivo biranu ponudu.

Imaju veliki izbor predjela, a cene su sasvim pristojne, od 300 do 650 dinara, koliko su neke vrsta tapasa. Neka predjela kao što su, recimo, svinjetina na šefov način, ili goveđa salata, dovoljno su bogata da vam mogu zameniti glavno jelo, ukoliko niste previše gladni.

Ako ste od onih koji ručak uvek započinju supom, na meniju su supe dana, koja vam nikada neće dosaditi jer se svakoga dana menjaju.
Glavna jela su bazirana na raznim varijantama bifteka, ramsteka, piletine. Svako se priprema na neki specifičan način sa adekvatnim začinima: piletina na indijski, ramstek na argentinski način, biftek sa asparagusom...

Specijalitet kuće je "tenis club biftek", koji se priprema od mariniranog bifteka, lisnatog testa i povrća. Ovo je jedno od naskupljih jela iz ponude jelovnika i cena mu je 1.250 dinara.

Nama su pripremili jedno od jela koja se najčešće naručuju, rolovanu piletinu sa sosom od tikvica. Priprema se od pilećeg belog mesa koje se izlupa, začini, a zatim napuni mocarelom, preklopi i uvije u dimljenu slaninu, isečenu na tanke šnite. Sve se ispeče na grilu a zatim ubaci u rernu. Sos kojim se preliva jelo priprema se od tikvica, crnog i belog luka i malo belog vina. To se pomeša sa bešamel sosom , neutralnom pavlakom i začini bosiljkom. Crvena, žuta i zelena paprika koja se služi uz jelo potpuno razbija monotoniju tanjira.

Mus od čokolade koji su nam pripremili izgleda fenomenalno. Čokolada za kuvanje se istopi i u nju se dodaje žumance, a zatim kuva na pari. Prohladi se i pomeša sa ulupanim belacetom. Servira se u časi i preliva šumskim voćem. Cena mu je 300 dinara, kao i svih poslastice koje nude.

Kuvar nam je otkrio da će od aprila uvrstiti još mnogo zanimljivih specijaliteta u jelovnik restorana.

Vina ima za svačiji džep i svačiji ukus: od vrhunskih domaćih vina, koja se služe i na čašu (Aleksandrović i Radovanović), preko vina iz Portugalije, Čilea, Italije, Kalifornije. Preporučićemo vam "Casillero del Diablo", što u prevodu znači "đavolja pećina". Cena mu je 1.800 dinara, a ukus odličan.

Ovo je pravo mesto za poslovne ljude, za one koji vole sport, ali i za one koji bi voleli da budu deo Beogradskog džet-seta, pa makar i na tren . Tu svakoga dana možete sresti nekog poznatog, a ako budete imali sreće, možda to bude baš Novak, jer kada je u Beogradu, često ovde uživa u opuštenom ručku sa svojom porodicom.


Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još