Vlada da informiše Odbor o novoj strategiji

BEOGRAD, 20. septembra 2012. (Beta) - Novoizabrani predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je u četvrtak da će to skupštinsko telo tražiti od Vlade da što pre informiše Odbor o novoj strategiji o pokrajini kao i o sastavu novog pregovaračkog tima.

"Prioritet je da nas na jednoj od narednih sednica Vlada informiše o najznačajnijim elementima nove strategije o Kosovu koju priprema", rekao je Drecun agenciji Beta i dodao da će Odbor tražiti i informaciju o tome šta se dešava sa formiranjem novog pregovaračkog tima sa Prištinom.

Odbor, čiju su članovi izmedju ostalih i šef pregovaračkog tima bivše Vlade Srbije Borislav Stefanović i nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić, će prema rečima Drecuna, intenzivirati rad kako bi se u tom telu postigao konsenzus o pokrajini i kako bi on bio podrška zvaničnoj politici Beograda koja se tiče Kosova.

Drecun je najavio da će Odbor maksimalnu pažnju posvetiti delovanju i kontroli rada Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Milovan Drecun izabran je u četvrtak za predsednika Odbora glasovima članova iz vladajuće koalicije. NJegova kandidatura za predsednika dogovorena je unapred. Protiv izbora Drecuna bili su članovi Demokratske stranke i Liberalno demokratske stranke.

Pogledajte još