Srušio se helikopter sirijske vojske

BEJRUT, 20. septembra 2012. (Beta) - Helikopter sirijske vojske srušio se u četvrtak nedaleko od Damaska, javila je sirijska državna televizija.

Helikopter se srušio jugoistočno od predgradja Damaska Dume, navodi televizija, koja nije iznela detalje o tom dogadjaju.

Pozivajući se na svedočenje pobunjenika, sirijska Opservatorija za ljudska prava (OSDH) saopštila je da su helikopter "oborili pobunjenički borci" u mestu Tal el-Kurdi, nedaleko od Dume, prenosi Frans pres.

Sirijska vlada sve češće koristi helikoptere i druge letelice u borbi protiv pobunjenika. Opozicija je u prošlosti u više navrata preuzimala odgovornost za obaranje helikoptera, iako je režim Bašara el-Asada rušenje letelica opravdavao mehaničkim problemima i kvarovima. Mohamad Saed, aktivista iz Dume, rekao je Asošiejted presu da su sirijski avioni MiG i borbeni helikopteri pred pad letelice leteli nisko iznad oblasti u jugoistočnom delu Dume.

"Čuli smo nekoliko eksplozija i razmenu vatre, a nekoliko minuta kasnije rečeno nam je da se helikopter srušio", rekao je Saed.

Pogledajte još