Ispali zbog isključenja i lošeg izvođenja penala

GELZENKIRHEN, 1. jula 2006. (Beta-Rojters) - Odlazeći selektor Engleske Sven-Joran Erikson ocenio je večeras da je reprezentacija te zemlje ispala sa Svetskog prvenstva zbog isključenja Vejna Runija i lošeg izvođenja penala.
Engleska je izgubila 3:1 od Portugala, posle izvođenja penala. U regularnom toku i nakon produžetaka nije bilo golova, a Englezi su od 62. minuta igrali sa desetoricom igrača nakon što je Runi isključen.
"Sve je išlo kako smo planirali, kontrolisali smo utakmicu i stvarali šanse. Verovatno bi pobedili da nas je ostalo 11 na terenu.
Nažalost, morali smo da odustanemo od prvobitnog plana nakon isključenja Runija", kazao je Erikson.
On je, kao drugi razlog za ispadanje, naveo loše izvođenje penala.
"Promašili smo tri od četiri penala. Naravno da to nije bilo dovoljno za prolazak"", kazao je Erikson kojem je to bila poslednja utakmica na čelu reprezentacije Engleske.
Erikson je ocenio da su njegovi igrači bili veoma umorni jer su gotovo sat vremena morali da igraju sa igračem manje.
"Bili su umorni, ali su pokazali mnogo volje. Igrali smo do kraja meča a da se nije primetilo da imamo igrača manje na terenu. Mislim da su moji igrači učinili sve što su mogli, ali su platili cenu nakon lošeg izvođenja penala", kazao je on.
Selektor Engleske je dodao da njegova ekipa nema prava da se žali zbog crvenog kartona koji je dobio Runi.
"Veoma mi je žao igrača i navijača. Stvarno mi je žao... Imali smo toliko navijača da smo trebali da stignemo bar do polufinala, ako ne i finala. Žao mi je a malo sam i ljut, jer smo morali da prođemo dalje", rekao je Erikson.

Pogledajte još