Srbija će nastaviti da se bori protiv korupcije

BEOGRAD, 20. septembra 2012. (Beta) - Zamenik ministra sporta Srbije Dragan Atanasov rekao je u četvrtak da će država nastaviti da se bori protiv korupcije i da će saradjivati sa policijom po tom pitanju.

Atanasov je, medjutim, rekao da je o izveštaju studije o korupciji u fudbalu Evropskog parlamenta, u kome se pominje Srbija, saznao iz medija.

"O tom izveštaju sam pročitao u novinama, mi nikakve podatke nismo dobijali. U svakom slučaju, ministarstvo hoće da se obračuna sa dopingom, nasiljem i korupcijom i radićemo i nadalje na tome", rekao je Atanasov agenciji Beta u Beogradu.

On je kazao da su ranije još obavljani razgovori sa policijom i pravosudjem da korišćenje dopinga u sportu postane krivično delo, a najavio je i da će se u narednom periodu nastaviti razgovori sa MUP-om o formiranju jedinice posvećene dopingu.

Specijalni odbor Evropskog parlamenta o organizovanom kriminalu, korupciji i "pranju" novca raspravljao je o nameštanju mečeva i kriminalu u sportu, a medju zemljama u kojima postoji taj problem pominje se i Srbija.

Pozivajući se na studiju francuskog nezavisnog Instituta za medjunarodne i strateške odnose (IRIS), autorka studije Emin Bozkurt navodi se da su se u zemljama poput Rusije, Ukrajine, Bugarske i Srbije, pripadnici kriminalnih krugova infiltrirali u klubove i saveze i da deluju iznutra, a klubove koriste da bi prikrili svoje aktivnosti.

Foto: http://t2.gstatic.com

Pogledajte još