Najbolji saveti za piling lica i tela

Stiže jesen i hladno vreme, pa je našoj koži potrebna posebna nega. Koža je nakon leta dehidrirana i suva ili previše masna, zavisno od tipa kože, pa je naročito važno uraditi piling koji uklanja izumrle ćelije. Prekomerno znojenje, kreme za sunčanje i starenje usporavaju uklanjanje izumrlih ćelija kože i razvoj novih, pa je redovan piling lica i tela važan tretman u nezi kože. Piling uklanja gornji sloj kože i kožu čini glatkom i bez vidljivih bora te omogućava intenzivnije upijanje hidratantnih krema i seruma.

Pripremite kožu za jesen uz pomoć sledećih saveta  "She" sajta:

Piling tokom tuširanja
Vruća para omogućava otvaranje pora i stimuliše cirkulaciju, stoga je piling najbolje uraditi tokom tuširanja.

Najbolje vreme za piling
Tokom spavanja, proizvodi za njegu kože dublje će se upijati u kožu ako uradite piling nakon večernjeg čišcenja i pranja kože. Takođe, piling je dobro uraditi i pre depilacije, jer ćete se tako lakše rešiti uraslih dlačica.

Proizvodi koji sadrže zrnca
Koristite proizvode za čišćenje i tuširanje koji sadrže zrnca, na primer zob, bademovo brašno ili morsku so, čime ćete nežni piling uvrstiti u svakodnevnu negu tela i lica.

Hidratantni losion
Redovan piling isušuje kožu, zato svakodnevno koristite hidratantni losion i kremu za lice.

Rukavice i četke
Nabavite rukavice za piling koje ćete koristiti za masažu celog tela kružnim pokretima, počevši od peta. Četke i slične proizvode za piling koristite za područja koja vam je teže da dohvatite, poput leđa, ramena i zadnjice. Ako vam je koža na petama jako gruba, koristite kamen za odstranjivanje grube kože, a zatim stopala potopite u toplu vodu i mleko barem 30 minuta pre tuširanja.

Mlaka i hladna voda
Nakon pilinga isperite telo mlakom vodom, nikad vrućom, zatim jako hladnom, a na kraju telo isperite uz pomoć gela za tuširanje kako biste omekšali kožu.

Prilagodite dinamiku pilinga tipu kože
Ako je vaša koža sklona aknama ili izrazito masna i osetljiva dovoljno je jednom nedeljno uraditi piling. Dva puta nedeljno preporučuje se za normalnu i kombinovanu kožu, a za suvu od dva do tri puta tedno.

Piling lica
Za piling lica koristite samo proizvode koji su namenjeni nezi lica jer su nežniji od proizvoda za telo. Bez pilinga koža lica postaje usahla i izgleda starije,a hidratantni proizvodi se teže upijaju. Najbolje vreme za piling lica je ujutro, jednom ili dva puta nedeljno. Kružnim pokretima utrljajte proizvod 30-ak sekundi, a zatim isperite mlakom vodom.

Napravite sopstveni piling
Sami možete napraviti smesu za piling od bademovog brašna i mleka u prahu ili piling koji sadrži morsku so, maslinovo ulje i limunov sok.

Pogledajte još