Blizanca opušta knjiga, Devicu masaža, a Ribe...

OVAN

Ovaj znak ne može biti zadovoljan izležavanjem i vegetiranjem. Ovnovi su redovno sportski tipovi i koristi im šetnja prirodom i vožnja biciklom. Ovo je takođe jedan od najambicioznijih i materijalističkih znakova Zodijaka pa će već i lutanje šoping-centrom delovati terapeutski na Ovna. Uživaju u igrama u kojima moraju nešto gađati, ciljati, poput streličarstva ili pikada, a od videoigara omiljen im je RPG žanr ili preuzimanje virtualnih identiteta kako bi malo pobegli od sebe samih.

BIK

Na ove kućne biljke vrlo opuštajuće deluje vrtlarstvo, kuvanje i igranje s decom ili kućnim ljubimcima. Oni su šampioni u izležavanju na kauču, uživaju u gledanju televizije i finim obrocima. Bik obožava seks i smatra da je to idealna aktivnost za rešavanje napetosti i stresa. Opuštajuće na njih deluje i čitanjenaučno - fantastičnih romana i gledanje horora. Ponekad mogu biti opsednuti čistoćom pa se nemojte čuditi ako nađete Bika koji probleme rešava ribanjem kade.

BLIZANCI

Ovaj intelektualni znak voli se opuštati uz dobru knjigu, predstavu ili film, ali takođe vole putovati. Najsćetniji su kad mogu lutati neopterećeni ikakvim odgovornostima i brigama. Blizanci su kao i Bikovi vrlo senzualan znak i seks smatraju vrlo terapeutskim. I igranje je jedno od njihovih utočišta, a mnogi su i talentovani pevači. Zapravo, bilo kakav kreativni izduvni ventil jako je dobar za pomaganje nervoznim Blizancima da se zbroje. Često ćete naći upravo ovaj znak kako se smeje uz neku dečju knjigu ili neki komični časopis kako bi pronašao unutrašnji mir.

RAK

Rakovi se vole opuštati ležeći u krevetu okruženi stvarima koje smatraju dobrim u svom životu. Opustiće se i uz čašu vina ili na romantičnoj šetnji, ali od svake brige Raka će izlečiti nežan zagrljaj. Premda to možda ne žele podeliti s ostatkom sveta, Rak teško može odoleti sapunici ili drami uz koju će se i rasplakati. Uživaju i u šivenju, kuvanju i skupljanju dnevnika ili fotoalbuma. Sudoku je takođe dobar način za opuštanje često preokupiranog uma jednog Raka.

LAV

Ako želite da se Lav opusti, najbolje je da ga nasmejete, a ako vam nikakva šala ili anegdota ne padaju na pamet, onda pogledajte dobru komediju. Lavovi nisu među znakovima koji samo leže, tim više što se radi o vrlo fizičkom znaku. Šetanje, trčanje ili naporni trening, to će uvek odabrati, iako uživaju i u dugačkim vožnjama kroz prirodu. Lavovi se mogu opustiti i uz pevanje ili sviranje nekog instrumenta, a silno im je važna i seksualna aktivnost koja ih podmlađuje.

DEVICA

Ovaj napeti znak ima problema s opuštanjem. Udovoljavanje sebi poput nove frizure, manikira ili odlaska na masažu pomaže Devicama da se opuste. Uživaju u takmičarskim aktivnostima poput jahanja ili trke automobila. Povremeno uživaju i u čaši dobra vina, a dobra muzika pomaže ovom karakteru sklonom navikama da se opusti i opusti kočnice. Device vole kad im partner udovoljava romantičnom večerom uz sveće, ali neće se skroz opustiti dok sve ne bude savršeno.

VAGA

Ovaj izrazito senzualan znak uvek će odabrati seks kao najbolji način za opuštanje, ali jednako će tako biti i kreativan. Bilo kakav oblik aktivnosti koji uključuje rad rukama poput oblikovanja gline ili slikanja takođe doživljava kao terapiju. Neki će mir pronaći i u šivenju ili ukrašavanju enterijera. U ublažavanju stresa pomoći će im i šetnja po umetničkoj galeriji ili muzeju te će tako nakratko zaboraviti na poslovne ili privatne probleme. Mnoge Vage su vrlo sentimentalne pa uživaju u slaganju dnevnika ili foto albuma.

ŠKORPIJA

Škorpioni su vrlo seksualan znak i opuštaće se odlaskom u bioskop na dobar film, po mogućnosti u društvu voljene osobe. Takođe vole igranje videoigara, a budući da su prilično veliki materijalisti, obožavaju surfovati internetom u potrazi za novim sitnicama ili gledati šoping-kanale na televiziji. Jedna od omiljenih razonoda im je razgledavanje izloga. Takođe se opuštaju uređivanjem i slikanjem, a dobri su i u izradi predmeta od papira ili gline.

STRELAC

Dugačke šetnje, lagan i bezbrižan hod, to je ono što može opustiti ovaj horoskopski znak. Ako nisu šetnje, Strelac će onda odabrati dugačke vožnje automobilom u prirodi ili smucanje po buvljacima i sajmovima antikviteta, što će ga istovremeno i opustiti i zabaviti. Odlazak u bioskop takođe je dobra opcija za beg od stvarnosti, a od sportova najčešće vole golf i tenis. U opuštanju će im pomoći i zapisivanje misli u dnevnik, meditacija ili pisanje poezije.

JARAC

Jarci vole lepe stvari pa će im brižnost voljene osobe, fina večera u restoranu i koktel na ugodnom mestu najbolje sesti. Vole da se maze i paze pa će ih jako razveseliti i vikend u spa-centru ili u dobrom hotelu s puno zvezdica, naravno s bazenom i saunom. Ovo je još jedan materijalistički znak koji voli da kupuje, posebno finu hranu kojom ugađaju svom vrlo čestom hobiju - kuvanju. Kako u životu puno pažnje posvećuju detaljima, tako im odgovaraju i hobiji poput izrade maketa ili vezenja.

VODOLIJA

Vodolije najviše vole da se opuste igrajući igre, od šaha preko monopola. Uvek se nađe mesta i za videoigre, posebno one s fantastičnim bićima i likovima koji imaju svoje zadatke kroz igru. Radi se o još jednom znaku sklonom umetnosti pa će mir ponekad potražiti u slikanju, crtanju, pisanju ili muzici, zavisno od toga šta im leži. Vežbanje joge i meditacija pomoći će ovom osetljivom znaku da zaboravi svakodnevne probleme.

RIBE

Ribe vole duge šetnje, posebno uz vodu. Spavanje na plaži i prepričavanje zanimljivih priča uz vatru pod otvorenim nebom odvešće ih u sasvim novo stanje uma. Ali, istovremeno su i kućni tipovi, vole se razvlačiti po kauču i s voljenom osobom gledati televiziju. Gledanje novog filma otprilike je sve što treba ovom znaku da pobegne od stvarnosti. Opuštajuće će delovati i slikanje i uređivanje vrta.

Pogledajte još