Završena istraga o požaru u diskoteci Kontrast

NOVI SAD, 20. septembra 2012. (Beta) - Pred Višim sudom u Novom Sadu u četvrtak je završena istraga protiv vlasnika diskoteke "Kontrast" Alojza G. (68), zakupaca Slaviše S. (48) i Dejana R. (36) i električara Miroslava P. (50), koji je održavao instalacije u ovoj diskoteci.

Oni su osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti u požaru koji je izbio u noćnom baru "Kontrast" 1. aprila 2012. godine u ranim jutarnjim časovima, a u kojem je šest osoba izgubilo život i više njih povredjeno.

U saopštenju Višeg suda se navodi da je u tokom istrage prikupljena obimna dokumentacija u vezi sa radom "Kontrasta", kao i dokumentacija o prethodno vršenim protivpožarnim pregledima ovog lokala.

Sud je saopštio da su tokom istrage saslušani oštećeni, kao i više od 100 svedoka koji imaju saznanja o uslovima u kojima je radio lokal i izvršenim inspekcijskim kontrolama, kao i svedoci samog požara.

Šestomesečni pritvor okrivljenima ističe 1. oktobra 2012. godine, do kada se očekuje da Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donese odluku o podizanju optužnice protiv okrivljenih.

Pogledajte još