Galinari otputovao u Italiju

NJUJORK, 19. marta 2009. (Beta) - Košarkaš Njujorka Danilo Galinari napustio je tim i otputovao u Italiju, gde će ga pregledati lekari- specijalisti i odlučiti da li će se podvrći operaciji leđa.

Galinari se muči sa leđima od kada je došao u NBA ligu prošlog leta, a ove nedelje se u Njujorku sastao sa četvrtim specijalistom. Uprava Njujorka dozvolila mu je ove nedelje da se vrati u svoju zemlju i potraži nova mišljenja, ali da mora da se vrati do ponedeljka.

"Ne želi da opterećuje tim, ne želi da igra loše i želi da ima veliku budućnost u Njujorku, tako da smo na istoj strani po tome. Sada samo treba da saznamo šta je najbolje za njega", rekao je trener Njujorka Majk D'Antoni.

Igrač koji je izabran sa šeste pozicije na NBA draftu prošle godine propustio je prva dva meseca ove sezone, da bi ovog meseca zaigrao i imao nekoliko zapaženih nastupa. Njujork je, međutim, saopštio da igrač "oseća 60 do 70 odsto svojih leđa".

Galinari je u 28 odigranih utakmica u proseku postizao 6,1 poen uz 44 odsto šuta za tri poena.

"Ne smemo da rizikujemo. Ne smemo da dozvolimo da pogrešimo kada je on u pitanju. Biće vrlo, vrlo dobar igrač i mi ćemo da brinemo o njemu", rekao je Dantoni.

Pogledajte još