Pirotsko pozorište otvara sezonu Malim gezom

PIROT, 21. septembra 2012. (Beta) - Pirotsko Narodno pozorište saopštilo je u petak da će otvoriti sezonu početkom oktobra, predstavom beogradskog reditelja Stevana Bodrože "Mali Geza".

Beogradski režiser rekao je agenciji Beta da je u pitanju izvanredan komad po tekstu madjarskog pisca Janoša Haja, a da glavni zaplet predstavlja tranziciona priča o jednom autističnom dečaku sa posebnim potrebama zaposlenom u kamenolomu koga je kupio nemački investitor.

"To je tmurna, ali zapravo nežna i na momente jedna duhovita slika siromašnog društva i ljudi čije su realne mogućnosti da bolje žive jako skučene ili uopšte ne postoje", kazao je Bodroža, dodajući da se komad u velikoj meri podudara sa stvarnošću i tranzicijom u Srbiji.

Direktor Pirotskog pozorišta Gradimir Filipović kazao je da pozorište prvi put saradjuje sa rediteljem Bodrožom i da su izabrali dramu koja kao žanr dugo nije igrana u tom gradu.

"Trudimo se da publici priredimo uvek nešto novo i verujem da će se ova drama dopasti našim redovnim posetiocima", rekao je Filipović.

Pogledajte još