Kokan Mladenović: "Glumci Ateljea lenčare za 62.000 dinara mesečno"

Gostujući u emisiji „Hoću da znam“ na B92 Mladenović je rekao da mu je žao što je do skandala došlo i da ne namerava da podnese ostavku.

- Ostavka se podnosi ako ste za nešto krivi i kada snosite odgovornost za loše stanje u nekoj kući, a svi parametri govore da smo mi bili izuzetno uspešni. Svoje glumce beskrajno poštujem, ali ne mislim da od popularnosti možemo da napravimo pravnu kategoriju - naglasio je Kokan.

On tvrdi da glumci nisu ni na jedan način ugroženi.

- Ni profesionalni ni ekonomski razlozi glumaca nisu ugroženi. Ne može da se sve spušta na nivo lične netrpeljivosti. Atelje 212 nije vlasništvo ni njegovih glumaca, niti moje privatno. To je jedna od najznačajnijih institucija kulture u istoriji našeg naroda.

Dokumentaciju koja sugeriše da je kao upravnik potpisao autorski ugovor sa samim sobom kao rediteljem predstave "Kosa" i tako odredio sam sebi proviziju pet posto od prodatih karata, te da je na osnovu toga zaradio 960.277,41 dinar bruto, Kokan Mladenović smatra netačnom.

- Naši glumci, u zemlji gde je prosečna plata građana 30.000, imaju prosečnu mesečnu platu 62.000 dinara! U zemlji gde više nema para ni za šta, pa ni za kulturu, ponašati se tako u maniru slobodnog umetnika, a primati stalnu platu svakog meseca, ne mislim da je moralno - istakao je Mladenović.

Pogledajte još