Pet stvari koje morate da izbacite iz ormara

Svako od nas među garderobom ima gomilu stvari koje su ništa drugo do višak koji nam zatrpava prostor. Najčešće su to komadi odeće koji već dugo nismo obukli jer nam se više ne dopadaju, ili smo pogrešili pri kupovini, ili prosto u njih više ne možemo da uđemo. Međutim, pored ovih postoje i stvari koje i dalje nosimo, ali nismo ni svesvni da je odavno trebalo da ih bacimo ili nam je žao da to uradimo. E, pa dame, po preporuci sajta "Dnevnik.hr" vreme je da raskrstimo sa sledićih pet odevnih predmeta:

1. Izbledela crna odeća
Koliko je god pažljivo prali, crna odeća s vremenom izbledi. Više nije tako efektna kao kada je bila tek kupljena, a može i da naruši sveukupni utisak. Ako kupujete nove džempere radije izaberite one od vune jer će mnogo manje izbledeti i duže će trajati od pamučnih.

2. Džemperi koje su se skupili u pranju
Koliko god vam bilo žao da bacite džempere, rolke i bluze koje su se skupile ili deformisale prilikom pranja zato što su još nove, nemojte se premišljati i bacite ih obavezno. Takve stvari se često povlače po ormaru godinama, a da ih uopšte ne nosimo, i konačno je vreme da se oprostite se sa njima.

3. Preuske pamučne majice
Pamučne majice na svakome, bez obzira na godine i kilažu, bolje stoje ako nisu skroz pripijene uz telo. Međutim, često se posle učestalih pranja skupe, a kad postanu preuske vreme je da ih stavite na gomilu odeće koju više nećete nositi.

4. Izlizane baletanke

Bez obzira koliko ste ih platili, koliko dugo ih imate i koje su modne marke, od izlizanih baletanki se morate oprostiti. Razgažene i izgrebane mogu da unište dobru odevnu kombinaciju, pa ih što pre zamenite novim.

5. Kargo pantalone
Pre nekoliko sezona su bile hit, do pre dve ste još mogli da ih nosite, ali ove sezone ležerne sportske (poznate i kao vojničke) pantalone sa puno džepova su out. Mnogi modni znalci su srećni zbog toga jer tvrde da sve žene u njima izgledaju zdepasto.

priredila:

Pogledajte još