Nagrada za mir članicama Pusi Rajota

BEOGRAD, 21. septembra 2012. (Beta) - Nagradu za mir "Lennonono" ove godine će dobiti pet mirovnih aktivista - izmedju ostalih: Rejčel Kori, Kristofer Hičens, DŽon Perkins i kolektiv Pusi Rajot, objavljeno je na sajtu MTV Srbija.

Supruga muzičara DŽona Lenona, Joko Ono, je odlučila da "rasporedi" sada već tradicionalnu mirovnu nagradu "Lennonono" koja se dodeljuje svake dve godine, na petoro mirovnih aktivista, medju kojima je i ruski ženski punk kolektiv Pusi Rajot, čije tri članice su trenutno u zatvoru na odsluženju dvogodišnje kazne zbog izražavanja svojih političkih stavova.

Osim članica Pusi Rajot, nagradu će posthumno dobiti mirovna aktivistkinja Rejčel Kori i takodje pokojni pisac Kristofer Hičens, kao i autor DŽon Perkins i još jedna osoba čije ime za sada nije objavljeno.

Nagrada će se dodeliti u prestonici Islanda Rejkjaviku 9. oktobra, na dan kada bi DŽon Lenon, član grupe "Bitls", koji je prema anketi čitalaca magazina NME (New Musical Expres) proglašen za "ultimativnu muzičku ikonu", proslavio 72. rodjendan.

foto: http://imaginepeace.com/arćives/18529

Pogledajte još