Ko radi na setu medijskih zakona?

BEOGRAD, 22. septembra 2012. (Beta) - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je predsednika Srbije Tomislava Nikolića da obavesti javnost ko u njegovom kabinetu, odnosno u Predsedništvu, radi na setu medijskih zakona i po čijem ovlašćenju.

"Neophodno je, takodje, da predsednik Nikolić navede zakonski osnov za formiranje, kako je rečeno, neformalne radne grupe. Izrada i predlaganje medijskih zakona isključivo su u nadležnosti Ministarstva kulture i informisanja", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović obavestio javnost da postoji inicijativa iz Kabineta predsednika Republike da se formira radna grupa koja bi, kako je rekao, radila na novoj zakonskoj regulativi iz oblasti medija.

"Bratislav Petković, ministar kulture i informisanja, istakao je da na izradi zakona pomažu savetnici predsednika Republike novinarske i pravne struke", navodi se u saopštenju i dodaje da će NUNS i zvanično zatražiti od predsednika Nikolića informacije o navodima koje su izneli u javnost Stefanović i Petković.

Pogledajte još