Dečjom trkom biciklima završena Nedelja mobilnosti

BEOGRAD, 22. septembra 2012. (Beta) - Manifestacijom "U pravom smeru" i dečjim biciklističkim takmičenjem u centru Beograda, u subotu je završena Evropska nedelja mobilnosti, tokom koje je promovisano korišćenje alternativnih načina prevoza i smanjivanje broja automobila na gradskim ulicama.

Šestoro dece, koji su bili najsporiji, ali istovremeno i najspretniji u balansiranju u takmičenju "Spretan bicikl", osvojilo je trotinete.

Nagrade pobednicima uručili su zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Adrijano Martins, srpska paraolimpijka i dobitnica zlatne medalje u bacanju koplja Tanja Dragić i predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović.

Martins je izjavio da je ideja Nedelje mobilnosti da se podigne svest ljudi i ukaže na važnost korišćenja alternativih načina prevoza, koji su jeftiniji i bolji, kao i da Beograd, kao i drugi evropski gradovi, može da postane mnogo mobilniji ako se budu manje koristili automobili.

"To nije samo pitanje mode, nego je veoma važno za zdravlje i generacije koje dolaze", kazao je Martins, istakavši da i on biciklom ide na posao.

Pogledajte još