Političari da rade za opšte dobro i porodicu

BEOGRAD, 23. septembra 2012. (Beta) - Papa Benedikt Šesnaesti zatražio je u nedelju od političara, naročito onih koji su vernici, da se založe za odbranu života i porodice i da koriste sposobnosti koje imaju za opšte dobro, ako ne žele da ih Bog kazni "brzo i užasno".

"Gospod će vas kazniti brzo i užasno, jer je za velikaše kazna velika", citirao je papa Knjigu mudrosti iz Starog zaveta na sastanku sa učesnicima skupa Hrišćansko-demokratske internacionale, koje je primio u svojoj letnjoj rezidenciji kraj Rima.

Kako prenosi Verska informativna agencija (VIA), papa je ocenio da su greške u privredi doprinele tome da nastane globalna finansijska kriza i dodao da politika mora hitno da se vrati osnovnim potrebama čoveka jer čovek ne sme da se osvrće samo na logiku tržišta, već i na opšte dobro.

"Oni koji se bave politikom treba da štite život u svim njegovim fazama, od začeća do prirodnog kraja. Pobačaj, eutanazija i genetska praksa treba da se odbace. Brak je nerazrušiva zajednica muškarca i žene, temelj porodice", rekao je papa.

On je dodao da je porodica temelj društvenog zajedništva i prvi i odlučujući centar vaspitanja.

Pogledajte još