Cirkanjem do srećnog braka?!

Naučnici sa Univerziteta Otago na Novom Zelandu tvrde da bi alkohol mogao biti jedan od ključnih sastojaka dugog i sretnog braka. Kako prenosi "The Daily Mail", bračni parovi koji tokom jedne nedelje popiju zajedno jednu bocu vina znatno više uživaju u braku nego parovi koji ne piju alkohol.

Istraživanje je sprovedeno na preko 1.500 parova, a bavilo se vezama i navikama u zajedničkom konzumiranju alkohola. Rezultati su pokazali da situacije u kojima partneri podele određenu količinu akohola vode ka zadovoljstvu i sreći, kao i da uživanje u zajedničkom životu raste uz "koju čašiču".

- Postoji jasan dokaz povezanosti vremena koji par provede u konzumiranju alkohola sa zajedničkom srećom - piše u izveštaju novozelandskih naučnika.

Žene su čak četiri puta zadovoljnije svakodnevnim životom ukoliko jednom nedeljno uživaju u vinu sa svojim partnerom, a muškarci tri puta.

Oni koji piju zajedno jednom nedeljno su bili najsretniji. Čak 91 posto njih je izjavilo da su presretni u braku sa svojim partnerom. Oko 88 posto onih koji su pili do tri puta sedmično su bili zadovoljni u braku, dok je "svega" 69 posto parova koji ne uživaju u alkoholu zajedno nazvalo sebe sretnima.

Da li je moguće da čaša vina vodi ka većoj bračnoj sreći? Kakva su tvoja iskustva?


Pa... da nazdravimo!

Pogledajte još