Predsednika Juventusa ne brine svetska ekonomska kriza

RIM, 20. marta 2099. (Beta-Rojters) – Predsednik italijanskog fudbalskog kluba Juventusa Đovani Koboli Đilji rekao je da veruje da će njegov klub prebroditi svetsku ekonomsku krizu “relativno neoštećen”.

Obezbedili smo se za kratak period, jer su nam garantovana određena novčana sredstva od televizijskih prava koje smo prodali do 2010. godine. Ako bismo sada predstavili finansijske rezultate videli biste da našim utakmicama prisustvuje mnogo više navijača. Zbog većeg broja prodatih ulaznica manje ćemo u budućnosti osećati finansijsku krizu”, rekao je Đilji za italijanski list “Gazeta delo Sport”.

Predsednik Juventusa dodao je da bi klub prihvatio predlog Evropske fudbalske unije (UEFA) da se ograniče troškovi klubova.

Izvršni direktor Milana Adrijano Galijani rekao je ranije ove nedelje da očekuje da će ekonomska kriza sprečiti klubove da, kao do sada slobodno troše velike sume na transfere igrača.

Međutim, Đilji je rekao da će Juventus na kraju sezone uložiti veliku sumu novca najmanje prilikom dovođenja jednog igrača – fudbalera koji će zameniti češkog internacionalca Pavela Nedveda, koji će se na leto povući iz fudbala.

“Tražićemo vrhunskog igrača kao zamenu za Nedveda, ukoliko je moguće pronaći pravu zamenu. Naravno vodićemo računa o finansijama, ali obezbedićemo novac za potpisivanje tog ugovora. To je naš glavni cilj, ali moguće je da uradimo i više. Nećemo morati da prodajemo najbolje igrače“, rekao je on.